Žampionové carpaccio se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionové carpaccio se slaninou
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37228 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Džem brusinkový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
500 g | Žampiony čerstvé |
Vinnegretta - francouzská zálivka [37226] | |
---|---|
0,3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,1 kávová lžička | Cukr třtinový |
0,1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
0,1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
0,8 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Provensálské koření |
0,1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 513,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Pažitka, Žampiony čerstvé, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Ocet jablečný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem brusinkový, Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionové carpaccio se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé mladé bílé žampiony očistíme, odstraníme konce třeňů a nakrájíme je na tenké plátky. |
2 | Anglickou slaninu pokrájíme na plátky, které nasucho osmažíme dokřupava (nejlépe v teflonové pánvi). Pažitku a bazalkové lístky omyjeme, pažitku drobně nakrájíme, lístky odložíme na ozdobu. |
3 | Doprostřed servírovacích talířů rozdělíme plátky slaniny, okolo slaniny jako vějíř položíme plátky žampionů. Žampiony pokapeme francouzskou zálivkou Vinnegretta, mírně je pokapeme brusinkovým džemem, posypeme pažitkou, ozdobíme lístky bazalky a podáváme. |
4 | Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]: |
5 | Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinnegretta": |
6 | do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá. |