Recept

Omáčka smetanová houbová

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3723
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 ks Petržel - nať
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 102 kcal
Kilojoule 427kJ
1% Sacharidy 5 g
11% Tuky 8 g
3% Sodík 51 mg
5% Bílkoviny 3 g

Omáčka smetanová houbová postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.

2

Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.

3

Očištěné a rozkrájené houby podusíme na másle spolu s jemně nakrájenou cibulkou a petrželovou natí.

4

Podušené houby přidáme do jíšky a vaříme cca 15 minut.

Poznámka

Namísto smetany můžeme použít vývar.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept