Jednoduchý recept

Skopové maso na oreganu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 37230
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory vařené
100 g Cibule
30 g Mouka pšeničná hladká
30 g Oregano čerstvé
3 g Pepř černý mletý
600 g Skopová plec
150 g Slanina vepřová
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 678 kcal
Kilojoule 2 839kJ
8% Sacharidy 29 g
69% Tuky 52 g
76% Sodík 2 g
40% Bílkoviny 23 g

Skopové maso na oreganu postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu na drobné kostičky, máme-li čerstvou dobromysl, posekáme ji. Můžeme použít i sušenou.

2

V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme a pár minut podusíme ve vlastní šťávě. Tekutinu vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, promícháme s tukem, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přisypeme polovinu oregana a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Nyní přisypeme druhou polovinu oregana, promícháme, necháme 2 minuty povařit, aby se rozvinula vůně oregana a odstavíme.

3

Maso s omáčkou rozdělíme na talíře a doplníme vařenými bramborami.

Poznámka

dobromysl nebo-li oregano

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept