Crostini s uzeným lososem a pancettou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Crostini s uzeným lososem a pancettou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 37231 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
12 krajíc | Bageta |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
3 polévková lžíce | Kapary |
200 g | Losos uzený |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
80 g | Pancetta |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 11g |
Draslík | 291,7mg |
Vláknina | 492,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Citronová kůra, Losos uzený, Pažitka, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Kapary, Olej olivový, Pancetta, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Crostini s uzeným lososem a pancettou postup přípravy receptu:
1 | Bagetu nakrájíme na plátky, po obou stranách potřeme olejem a urovnáme na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut, vyjmeme a necháme vychladnout. |
2 | Pancettu nakrájenou na plátky vložíme na několik minut pod rozpálený gril a vyjmeme na papírovou utěrku. |
3 | Uzeného lososa nakrájíme na tenké plátky. |
4 | V misce smícháme zakysanou smetanu s hořčicí, nasekanými kapary, citronovou šťávou a kůrou. Podle chuti opepříme. |
5 | Na topinky naneseme kopečky krému, na ně upravíme plátky lososa, pancettu a nakrájenou pažitku. |
6 | Podáváme na ploché míse. |