Zeleninový bujón s houbovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový bujón s houbovými knedlíčky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37232 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
40 g | Bujón zlatý zeleninový |
180 g | Hříbky čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Kerblík |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
45 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 66,4mg |
Draslík | 270,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Kerblík, Pepř bílý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zlatý zeleninový, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový bujón s houbovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Hříbky očistíme, omyjeme a osušíme. Polovinu drobně pokrájíme a dáme do misky. Druhou polovinu hříbků nakrájíme na kostky o něco menší, než je sousto. Maličké plodnice jen rozkrojíme. |
2 | V pánvi na rozpuštěném másle (1 lžíce) podusíme drobně pokrájené hříbky. V misce si vyšleháme 2 lžíce másla se solí, vajíčkem, kerblíkem a strouhankou. Pak přimícháme podušené houby, bílý pepř a vymícháme vláčné těstíčko, které necháme odpočinout asi 20-30 minut. Petrželku kudrnku si omyjeme a drobně pokrájíme. |
3 | Z těstíčka si vytvoříme malé kulaté knedlíčky. |
4 | Do 1 l vařící vody vložíme 2 kostky zeleninového bujonu a při mírné teplotě ho povaříme 5 minut. Poté vložíme houbové knedlíčky a kousky nakrájených hříbků. Pomalu polévku povaříme 10 minut, přimícháme petrželku a podáváme. |