Skopový kotlík s bramborami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový kotlík s bramborami a zeleninou
Skopový kotlík s bramborami a zeleninou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 37234 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 g | Bobkový list |
300 g | Brambory |
80 g | Celer bulvový |
30 g | Česnek |
80 g | Cibule |
50 g | Kedlubna |
50 g | Květák |
3 g | Majoránka |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
70 g | Mrkev kořen |
4 g | Nové koření celé |
50 g | Paprika červená |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Pórek |
400 g | Skopová plec |
400 g | Skopová žebra |
80 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 87,6mg |
Draslík | 609,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 617,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kedlubna, Květák, Majoránka, Nové koření celé, Paprika červená, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Skopová plec, Skopová žebra mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový kotlík s bramborami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme celé maso, žebra, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kuličky nového koření, bobkový list a vaříme 1 hodinu. Přidáme do hrnce celou mrkev, celer, kousek pórku, kedlubny, květáku, papriky a vaříme 1/2 hodiny. Maso se zeleninou scedíme, vývar zatím dáme stranou. Maso pokrájíme na kostky, žebra obereme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu nadrobno, kuličky koření a bobkový list odstraníme. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, česnek prolisujeme, brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme mouku, cibuli a usmažíme hnědou cibulovou jíšku. Zalijeme vývarem, metlou rozmícháme, přidáme česnek, brambory, vrátíme do hrnce maso se zeleninou a 20 minut povaříme. Nakonec ovoníme majoránkou a odstavíme. |
3 | Pokrm podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. |