Skopový guláš na paprice s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový guláš na paprice s hříbky
Skopový guláš na paprice s hříbky
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 37239 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
30 g | Česnek |
200 g | Chléb celozrnný žitný |
80 g | Cibule |
200 g | Hříbky čerstvé |
3 g | Kmín drcený |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Paprika červená |
4 g | Paprika mletá pálivá |
3 g | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
600 g | Skopová plec |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 18,3mg |
Draslík | 524,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Paprika červená, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový guláš na paprice s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriku bez jádřince na nudličky, hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Celer nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme maso, promícháme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a okmínujeme. Dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Zasypeme moukou, promícháme s tukem, zalijeme vodou a dusíme 1 hodinu. |
3 | Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hříbky, nudličky papriky, celer, orestujeme, zasypeme pálivou mletou paprikou, necháme v tuku rozpustit a mírně zhnědnout, promícháme a přidáme k masu. Dochutíme česnekem. Povaříme ještě 1/2 hodiny a odstavíme. |
4 | Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem. |