Tartlety s uzeným pstruhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tartlety s uzeným pstruhem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 37240 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
75 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
náplň | |
---|---|
1 špetka | Citronová kůra |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kapary |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Křen smetanový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Pstruh uzený |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
115 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 335,6mg |
Draslík | 226,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Citronová kůra, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Kapary, Křen smetanový, Pepř černý mletý, Pstruh uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tartlety s uzeným pstruhem postup přípravy receptu:
1 | V robotu zpracujeme mouku, máslo a špetku soli na drobenku. Přidáme vejce a zpracováváme dál až vznikne propojené těsto. |
2 | Těsto rozdělíme na 6 dílů a rozválíme na placky. Vyložíme jimi kulaté formičky o průměru 10cm. Na těsto položíme kolečka pečicího papíru, zatížíme fazolemi a vložíme na 30 minut do chladničky. |
3 | Korpusy pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10 minut, potom papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 5 minut. |
4 | V míse smícháme zakysanou smetanu s křenem, citronovou šťávou, kůrou a kapary. Vmícháme žloutky, na lupínky rozebraného pstruha a nasekaný kopr. Náplň osolíme a opepříme. |
5 | Korpusy naplníme připravenou směsí a tartlety pečeme ještě 10-15 minut. Po upečení necháme chvíli ve formičkách, vyjmeme a ihned podáváme. |