Recept

Tartlety s uzeným pstruhem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37240
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

75 g Máslo čerstvé
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí
náplň
1 špetka Citronová kůra
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Kapary
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 kávová lžička Křen smetanový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Pstruh uzený
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
115 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 408kJ
5% Sacharidy 19 g
28% Tuky 21 g
5% Sodík 97 mg
27% Bílkoviny 15 g

Tartlety s uzeným pstruhem postup přípravy receptu:

1

V robotu zpracujeme mouku, máslo a špetku soli na drobenku. Přidáme vejce a zpracováváme dál až vznikne propojené těsto.

2

Těsto rozdělíme na 6 dílů a rozválíme na placky. Vyložíme jimi kulaté formičky o průměru 10cm. Na těsto položíme kolečka pečicího papíru, zatížíme fazolemi a vložíme na 30 minut do chladničky.

3

Korpusy pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10 minut, potom papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 5 minut.

4

V míse smícháme zakysanou smetanu s křenem, citronovou šťávou, kůrou a kapary. Vmícháme žloutky, na lupínky rozebraného pstruha a nasekaný kopr. Náplň osolíme a opepříme.

5

Korpusy naplníme připravenou směsí a tartlety pečeme ještě 10-15 minut. Po upečení necháme chvíli ve formičkách, vyjmeme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept