Recept

Zelené fazole se šunkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 37243
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 g Fazole
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Šunka Serrano
120 ml Víno bílé
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 890kJ
23% Sacharidy 82 g
18% Tuky 13 g
45% Sodík 910 mg
76% Bílkoviny 43 g

Zelené fazole se šunkou postup přípravy receptu:

1

V kastrole rozehřejeme olej a zvolna na něm orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, rozmělněný česnek a rastujeme dál, aby šunka začala zlátnout. Přidáme vyloupané zelené fazole, podlijeme vínem a za občasného promíchání vaříme 8-10 minut.

2

Snížíme příkon tepla, přilijeme vývar, promícháme a povaříme dalších 10 minut.

3

Hotový pokrm upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

4

Můžeme doplnit opečeným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept