Zelené fazole se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené fazole se šunkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 37243 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Šunka Serrano |
120 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 79,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Olej olivový, Petržel - nať, Šunka Serrano, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené fazole se šunkou postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozehřejeme olej a zvolna na něm orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, rozmělněný česnek a rastujeme dál, aby šunka začala zlátnout. Přidáme vyloupané zelené fazole, podlijeme vínem a za občasného promíchání vaříme 8-10 minut. |
2 | Snížíme příkon tepla, přilijeme vývar, promícháme a povaříme dalších 10 minut. |
3 | Hotový pokrm upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme. |
4 | Můžeme doplnit opečeným chlebem. |