Pečené jehněčí s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené jehněčí s fazolkami
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37246 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
410 g | Fazole bílé sterilované |
1350 g | Jehněčí kýta |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
450 g | Rajčata |
3 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 222,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazole bílé sterilované, Jehněčí kýta, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené jehněčí s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Do očištěného a omytého masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je jehličkami rozmarýnu. Maso položíme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 1 hodinu. |
2 | Zbylý rozmarýn promícháme s nasekaným česnekem, rozpůlenými rajčátkami a okapanými fazolkami. |
3 | Pekáč vyjmeme z trouby a připravenou směs rozložíme okolo masa. Rajčatový protlak smícháme s vínem a přelijeme přes maso. Pekáč volně přikryjeme alobalem a pokrm pečeme ještě 30-40 minut. |
4 | Po upečení necháme maso 10-15 minut odpočinout pod alobalem. Naporcujeme a upravíme na talíře spolu s fazolkovou směsí. |
Poznámka
Použijeme drobné fazole.
Uvařili jsme si to v sobotu k večeři - moc dobré jídlo! Doporučuji!