Jednoduchý recept

Uzené maso zapečené s pohankou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 37247
Kategorie: Maso

Ingredience

160 g Anglická slanina
600 g Brambory vařené
30 g Česnek
100 g Cibule
5 g Majoránka
120 g Okurky nakládané
3 g Pepř černý mletý
250 g Pohanka
50 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
15 g Tuk
400 g Uzené maso vařené
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 859 kcal
Kilojoule 3 594kJ
15% Sacharidy 53 g
85% Tuky 63 g
84% Sodík 2 g
23% Bílkoviny 13 g

Uzené maso zapečené s pohankou postup přípravy receptu:

1

Pohanku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Vařené brambory šťouchadlem rozšťoucháme na kaši, uzené vařené maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na tenké plátky.

2

V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme uzené maso a prohřejeme.

3

Do mísy vložíme rozšťouchané brambory, přidáme pohanku, maso s cibulí, česnek, majoránku, sůl, pepř a všechno spolu důkladně promícháme.

4

Kouskem tuku vymastíme pekáček, vložíme do něj bramborovou hmotu, povrch poklademe plátky slaniny a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 1/2 hodiny, až bude slanina křupavá.

5

Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept