Uzené maso zapečené s pohankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené maso zapečené s pohankou
Uzené maso zapečené s pohankou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 37247 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
160 g | Anglická slanina |
600 g | Brambory vařené |
30 g | Česnek |
100 g | Cibule |
5 g | Majoránka |
120 g | Okurky nakládané |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Pohanka |
50 g | Sádlo škvařené |
15 g | Sůl |
15 g | Tuk |
400 g | Uzené maso vařené |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 28,6mg |
Draslík | 452,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 122,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené, Česnek, Cibule, Majoránka, Okurky nakládané, Sádlo škvařené, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pohanka, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené maso zapečené s pohankou postup přípravy receptu:
1 | Pohanku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Vařené brambory šťouchadlem rozšťoucháme na kaši, uzené vařené maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme uzené maso a prohřejeme. |
3 | Do mísy vložíme rozšťouchané brambory, přidáme pohanku, maso s cibulí, česnek, majoránku, sůl, pepř a všechno spolu důkladně promícháme. |
4 | Kouskem tuku vymastíme pekáček, vložíme do něj bramborovou hmotu, povrch poklademe plátky slaniny a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 1/2 hodiny, až bude slanina křupavá. |
5 | Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme. |