Kapr s koprovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s koprovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37248 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 g | Hřebíček |
1200 g | Kapr obecný |
4 g | Majoránka |
100 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
100 g | Petržel kořen |
8 g | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
100 g | Kopr čerstvý |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
4 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
400 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 223,6mg |
Draslík | 810,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Hřebíček, Kapr obecný, Majoránka, Nové koření celé, Petržel kořen, Sůl, Kopr čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s kořením, solí a cibulí dáme vařit asi na 20 minut. Filety z kapra naporcujeme a vložíme do vroucího vývaru asi na 5 minut, aby maso změklo, ale nerozpadalo se. Kapra vyjmeme a rozložíme na mísu. |
2 | Na hluboké pánvi osmažíme na másle mouku, přidáme nasekaný kopr, osolíme, opepříme, zalijeme zakysanou smetanou a krátce povaříme, nakonec vmícháme žloutky. Hotovou omáčkou přelijeme kapra na míse a posypeme nasekaným koprem. |