Knedlíčky z tresky s koprovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíčky z tresky s koprovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37250 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Křen |
40 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
2 ks | Rohlíky bílé |
20 g | Strouhanka |
9 g | Sůl |
900 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 167,6mg |
Draslík | 946,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Křen, Nové koření celé, Petržel kořen, Strouhanka, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíčky z tresky s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rybu očistíme, stáhneme kůži, vykostíme. Na másle osmažíme cibulku nadrobno, přidáme nakrájený rohlík namočený v mléce a vše i s rybou umeleme na masovém strojku. Přidáme vejce, strouhanku, sůl a pepř a dokonale promícháme. |
2 | Zbytky z ryby, kořenovou zeleninu a koření přivedeme k varu, z promíchané hmoty vytvoříme kuličky a vhodíme do vývaru. Vaříme asi 20 minut, vyjmeme a necháme okapat na cedníku. Podáváme s křenovou omáčkou ze zakysané smetany a nastrouhaného křenu. |