Jednoduchý recept

S těstovinami lilky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 750 minut
Doba přípravy: 735 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37253
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 kávová lžička Balsamico ocet
2 stroužek Česnek
450 g Lilek
2 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Mandle
400 g Nudle vaječné
1,5 dl Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Oregano čerstvé
2 polévková lžíce Oregano sušené
2 polévková lžíce Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 546kJ
25% Sacharidy 91 g
28% Tuky 21 g
20% Sodík 394 mg
34% Bílkoviny 19 g

S těstovinami lilky postup přípravy receptu:

1

Zeleninový vývar, balzámový ocet a vinný ocet nalijeme do pánve a přivedeme k varu, přidáme 2 lžičky olivového oleje a špetku oregana a povaříme 1 minutu. Přidáme plátky lilku a na 10 minut odstavíme stranou.

2

V míse smícháme oregano, olej, rozetřený česnek, mandle, limetkovou šťávu, mletou papriku, pomerančovou kůru a šťávu, osolíme a opepříme. Máme marinádu.

3

Lilek vyndáme z pánve a necháme okapat. Přidáme do marinády plátky lilku a na 12 hodin dáme uležet do lednice.

4

Osolenou vodu uvedeme v hrnci do varu, přidáme 1/2 zbylého oleje a nudle a 10 minut vaříme. Poté těstoviny necháme okapat, vmícháme do nich zbylý olej.

5

Podáváme těstoviny s plátky lilku a marinádou.

Poznámka

Z pomeranče použijeme šťávu i kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept