S těstovinami lilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 750 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- S těstovinami lilky
Celkový čas: | 750 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 735 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37253 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
450 g | Lilek |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Mandle |
400 g | Nudle vaječné |
1,5 dl | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Oregano čerstvé |
2 polévková lžíce | Oregano sušené |
2 polévková lžíce | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 84,7mg |
Draslík | 760,1mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,3mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Lilek, Limetková šťáva, Mandle, Nudle vaječné, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Paprika červená, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
S těstovinami lilky postup přípravy receptu:
1 | Zeleninový vývar, balzámový ocet a vinný ocet nalijeme do pánve a přivedeme k varu, přidáme 2 lžičky olivového oleje a špetku oregana a povaříme 1 minutu. Přidáme plátky lilku a na 10 minut odstavíme stranou. |
2 | V míse smícháme oregano, olej, rozetřený česnek, mandle, limetkovou šťávu, mletou papriku, pomerančovou kůru a šťávu, osolíme a opepříme. Máme marinádu. |
3 | Lilek vyndáme z pánve a necháme okapat. Přidáme do marinády plátky lilku a na 12 hodin dáme uležet do lednice. |
4 | Osolenou vodu uvedeme v hrnci do varu, přidáme 1/2 zbylého oleje a nudle a 10 minut vaříme. Poté těstoviny necháme okapat, vmícháme do nich zbylý olej. |
5 | Podáváme těstoviny s plátky lilku a marinádou. |
Poznámka
Z pomeranče použijeme šťávu i kůru.