Jednoduchý recept

Kari zelené s tempurou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37255
Kategorie: Zelenina

Ingredience

175 g Asijská obalovací směs Tempura
15 g Bazalka
2 stroužek Česnek
4 ks Chilli paprička
6 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Galgan
1 kávová lžička Kmín římský
1,5 dl Kokosové mléko
2 kávová lžička Koriandr celý
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý celý
0,4 kávová lžička Polévkové koření Maggi
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 164kJ
9% Sacharidy 33 g
20% Tuky 15 g
13% Sodík 266 mg
13% Bílkoviny 7 g

Kari zelené s tempurou postup přípravy receptu:

1

Umeleme semena koriandru, pepře a kmínu v mlýnku. Vznikne nám prášek na zelenou kari pastu. Šalotku, zelené chilli papričky, česnek, polovinu připravené limetkové kůry, galangal, kurkumu, sůl a lístky koriandru s práškem smícháme a vše rozmixujeme dohladka.

2

Rozehřejeme olej ve woku, přidáme tempuru a mícháme 2 minuty. Přidáme pokrájené jarní cibulky a smažíme minutu. Vyjmeme z pánve tempuru a cibulky a dáme stranou.

3

Do woku nalijeme polovinu kokosového mléka a přivedeme k varu, přidáme 6 lžic kari pasty a zbylou limetkovou kůru a minutu vaříme. Přidáme odloženou tempuru a jarní cibulky. Přidáme zbylé kokosové mléko a necháme 8 minut podusit. Přimícháme lístky bazalky a maggi.

4

Minutu podusíme a poté ihned podáváme.

Poznámka

Z limetky použijeme kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept