Kari zelené s tempurou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kari zelené s tempurou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37255 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
175 g | Asijská obalovací směs Tempura |
15 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička |
6 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Galgan |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1,5 dl | Kokosové mléko |
2 kávová lžička | Koriandr celý |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,4 kávová lžička | Polévkové koření Maggi |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 29,1mg |
Draslík | 686,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Kmín římský, Kokosové mléko, Koriandr celý, Koriandr čerstvý, Limetka, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Asijská obalovací směs Tempura, Galgan, Polévkové koření Maggi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kari zelené s tempurou postup přípravy receptu:
1 | Umeleme semena koriandru, pepře a kmínu v mlýnku. Vznikne nám prášek na zelenou kari pastu. Šalotku, zelené chilli papričky, česnek, polovinu připravené limetkové kůry, galangal, kurkumu, sůl a lístky koriandru s práškem smícháme a vše rozmixujeme dohladka. |
2 | Rozehřejeme olej ve woku, přidáme tempuru a mícháme 2 minuty. Přidáme pokrájené jarní cibulky a smažíme minutu. Vyjmeme z pánve tempuru a cibulky a dáme stranou. |
3 | Do woku nalijeme polovinu kokosového mléka a přivedeme k varu, přidáme 6 lžic kari pasty a zbylou limetkovou kůru a minutu vaříme. Přidáme odloženou tempuru a jarní cibulky. Přidáme zbylé kokosové mléko a necháme 8 minut podusit. Přimícháme lístky bazalky a maggi. |
4 | Minutu podusíme a poté ihned podáváme. |
Poznámka
Z limetky použijeme kůru.