Recept

Asijská polévka s pampeliškovými listy a houbami shiitake

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 37256

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
8 ks Pampeliškové listy
2 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Rybí vločky
100 g Shiitake houby
4 kávová lžička Sójová pasta Miso
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
30 g Řasa Wakame
70 g Pórek

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 78 kcal
Kilojoule 326kJ
3% Sacharidy 9 g
1% Tuky 1 g
31% Sodík 611 mg
14% Bílkoviny 8 g

Asijská polévka s pampeliškovými listy a houbami shiitake postup přípravy receptu:

1

Mořské řasy wakame namočíme do studené vody na 20 min, vyřežeme tvrdé části a nakrájíme z nich plátky. Malé houby shiitake dobře omyjeme a namočíme do studené vody na 15 minut.

2

Do hrnce nalijeme 1,2 l vody. Přidáme wakame a pomalu zahříváme vodu tak, se nám začala vařit asi za 10 minut a řasy před bodem varu vyjmeme. Prsty zjistíme, jestli je řasa i ve středu měkká, pokud je uvnitř zatuhlá, vrátíme ji do zpět do vody na 1-2 minuty. Ale nesmí se vařit! (Vařící vodu zchladíme přidáním 1 dl vody.)

3

Pak přidáme vločky, nemícháme je, necháme je usadit na dně, vodu přivedeme k varu a odstavíme z plotny.

4

Vodu po 10 minutách přecedíme přes síto a zachytíme ji do druhého hrnce. Postupně vmícháme světlou pastu miso, pak 2 lžičky pasty Sambal Oelek. Polévku přivedeme k varu, doložíme houby shiitake a krátce, asi 4 minuty povaříme a dochutíme pepřem.

5

Jarní cibulku a mladý pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky. Mladé pampeliškové listy omyjeme a osušíme.

6

Zeleninu rozdělíme do misek, zalijeme polévkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept