Slavnostní indické kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slavnostní indické kari
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 37258 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
225 g | Brambory |
3 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Cizrna konzervovaná |
125 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Garam masala |
25 g | Hrozinky |
1 ks | Jablka |
1,5 dl | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kari koření |
225 g | Květák |
1 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
175 g | Rýže Basmati |
6 dl | Vývar zeleninový |
175 g | Žampiony čerstvé |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 8,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cizrna konzervovaná, Fazolové lusky zelené, Hrozinky, Jablka, Jogurt bílý, Kari koření, Květák, Máta, Olej rostlinný, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Protlak rajčatový, Rýže Basmati, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slavnostní indické kari postup přípravy receptu:
1 | Olej rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, celer a pokrájené jablko a smažíme 4 minuty. Přidáme kari a zázvor a povaříme ještě minutu. |
2 | Necháme okapat cizrnu a s pokrájenými fazolkami, květákem, bramborami, vývarem, hrozinkami, žampiony a rajčatovým protlakem přidáme do cibulové směsi. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 40 minut. |
3 | Smícháme mátu a jogurt v misce a zakryté dáme vychladit do lednice. |
4 | Ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou uvaříme rýži, až změkne. Necháme okapat, propláchneme vodou a necháme znovu okapat. |
5 | Do kari vmícháme těsně před podáváním garam masalu. |
6 | Hotový pokrm rozdělíme na 4 talíře a podáváme s rýží. Ve zvláštní misce podáváme mátu s jogurtem. |