Aigo boulido - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aigo boulido
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3726 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,3 ks | Bobkový list |
6 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 69,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Šalvěj čerstvá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aigo boulido postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme, zelený klíček vyjmeme a stroužky asi 15min povaříme v půllitru osolené vody. Odstavíme, přidáme šalvějové lístky, bobkový list a necháme několik minut louhovat. |
2 | Mezitím plátky chleba ogrilujeme. |
3 | Do každého talíře dáme polévkovou lžíci oleje, rozdělíme vývar a plátky chleba a ihned podáváme. |