Jednoduchý recept

S dýní tagliatelle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37261
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 g Dýně
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
125 g Šunka parmská
50 g Sýr Parmezán
275 g Tagliatelle
2,5 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 273kJ
19% Sacharidy 68 g
30% Tuky 23 g
39% Sodík 784 mg
33% Bílkoviny 19 g

S dýní tagliatelle postup přípravy receptu:

1

Oloupeme dýni a vykrojíme jadřinec a blánu. Dužinu nakrájíme na kostičky.

2

Olivový olej rozpálíme v pánvi, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme, až změknou. Přidáme 1/2 petrželky a 2 minuty smažíme. Přidáme dýni a smažíme 3 minuty, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Přidáme 1/2 vývaru a přivedeme k varu. Pod pokličkou necháme dusit, dokud dýně nezměkne, je-li třeba, přilijeme vývar. Přidáme parmskou šunku a 2 minuty povaříme.

3

Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou. Vaříme cca 10 minut, poté scedíme, necháme okapat a dáme do ohřáté mísy.

4

Do šunkové směsi přidáme smetanu a mírně zahřejeme.

5

Směs nalijeme na těstoviny a posypeme strouhaným parmezánem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept