Jednoduchý recept

Tofu s fazolkami a kukuřičkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37262
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
25 g Fazolové lusky zelené
225 g Krupice dětská
25 g Kukuřice cukrová nakládaná
1 l Mléko polotučné
60 g Mozzarella
2 kávová lžička Olej sezamový
4 polévková lžíce Omáčka rajčatová
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Parmezán
250 g Sýr sójový - Tofu
2 ks Vejce slepičí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 220kJ
16% Sacharidy 58 g
23% Tuky 17 g
26% Sodík 513 mg
55% Bílkoviny 31 g

Tofu s fazolkami a kukuřičkami postup přípravy receptu:

1

Osolené mléko přivedeme k varu, přisypáváme do něj za stálého míchání krupici. Vaříme 10 minut. Poté necháme vychladit, dokud nebude vlažné.

2

Smícháme v misce sherry, tofu, sójovou omáčku a zázvor a promícháme, aby se tofu obalilo. Necháme marinovat 20 minut. Vejce ušleháme s trochou pepře, přidáme s parmezánem do mléka s krupicí a promícháme. Těsto přendáme na vymazaný pečicí plech a vytvarujeme placku o průměru 25 cm. Potřeme ji rajčatovou omáčkou až k okraji.

3

V hrnci s vroucí vodou blanšírujeme minutu cukrové kukuřičky a fazolky, poté necháme okapat a společně s okapaným tofu rozložíme na pizzu. Posypeme pokrájenou jarní cibulkou a plátky sýra. Zakápneme sezamovým olejem, osolíme a opepříme.

4

V troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme 20 minut.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept