Jednoduchý recept

Květáčky mladé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37263
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
4 stroužek Česnek
0,5 ks Cibule
0,5 ks Karotka
4 ks Květák
1 polévková lžíce Mák mletý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,5 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Gruyére
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 738kJ
16% Sacharidy 59 g
19% Tuky 14 g
28% Sodík 570 mg
49% Bílkoviny 27 g

Květáčky mladé postup přípravy receptu:

1

Do cibule napícháme stroužky česneku. Dáme je do misky s mlékem, bylinkami a karotkou. Necháme vařit 2,5 minuty a poté necháme stát 20 minut, aby se vylouhovaly chuťové látky.

2

Spodní části a listy květáků odřízneme i s košťály, aby květáky zůstaly neporušené. Květáky hlavičkami dolů vložíme do velkého hrnce, přidáme vodu a pod pokličkou vaříme, dokud nebudou měkké. Necháme stát asi 3 minuty.

3

Máslo dáme do pánve a vaříme 30 vteřin, vmícháme mouku a dalších 30 vteřin smažíme. Mléko slijeme do konvičky, zeleninu vyhodíme. Mléko přiléváme postupně do mouky s máslem a šleháme. Pod pokličkou vaříme 3 minuty. Vmícháme do omáčky sýr a mák, osolíme, opepříme a pod pokličkou povaříme pár vteřin.

4

Necháme okapat květáky, dáme je na talíř a přelijeme omáčkou a posypeme troškou papriky.

5

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept