Jednoduchý recept

Lasagne se zeleninovou směsí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37264
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule červená
1 ks Cuketa
1 kávová lžička Hořčice
0,5 kávová lžička Kmín mletý
8 plátek Lasagne
1 ks Lilek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 dl Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
75 g Sýr Čedar
1 ks Vejce slepičí
1,5 dl Vývar zeleninový
225 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 807kJ
12% Sacharidy 42 g
33% Tuky 25 g
27% Sodík 540 mg
29% Bílkoviny 16 g

Lasagne se zeleninovou směsí postup přípravy receptu:

1

Plátky lilku dáme do cedníku, posypeme solí a necháme stát 20 minut. Poté opláchneme studenou vodou a necháme stranou okapat.

2

Rozpálíme na pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek, přidáme pokrájené papriky, celer, houby a cuketu a smažíme 4 minuty. Vmícháme chilli, kmín, rajčatový protlak, rajčata, sůl, pepř a polovinu bazalky.

3

V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme mouku a smažíme minutu. Sundáme z ohně, přilijeme vývar a mléko, vrátíme na oheň a přidáme hořčici a polovinu sýra. Za neustálého míchání vaříme, dokud nezhoustne. Přidáme bazalku a sundáme z ohně. Přimícháme vejce.

4

Do zapékací nádoby dáme polovinu lasagní, na ně dáme polovinu zeleniny, polovinu rajčatové omáčky a pak polovinu lilku. Zopakujeme postup a navrch dáme sýrovou omáčku. Posypeme sýrem a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme 40 minut. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept