Recept

Ledový salát s hlívou ústřičnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37268
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
4 ks Cibulka jarní
150 g Hlíva ústřičná
80 g Hrachové lusky
180 g Karotka
2 špetka Kmín mletý
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř citronový
100 g Pórek
6 ks Ředkvička
160 g Salát kadeřavý
160 g Salát ledový
1 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná
dresink
4 polévková lžíce Citronová šťáva
2 špetka Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl mořská
70 g Sýr Eidam cihla 30%
3 dl Vývar zeleninový
1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 455kJ
8% Sacharidy 27 g
30% Tuky 23 g
39% Sodík 787 mg
22% Bílkoviny 12 g

Ledový salát s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme dresink: do teplého zeleninového vývaru nastrouháme tvrdý sýr, přidáme citronovou šťávu, hořčici, pepř, cukr, sůl mořskou, olivový olej, rozmixujeme tyčovým mixerem, nakonec přilijeme zakysanou smetanu, znovu rozmixujeme a dáme vychladit.

2

Karotku očistíme, omyjeme a pokrájíme na hranolky. Mladé lusky cukrového hrášku omyjeme, rozpůlíme a odstraníme tvrdá vlákna. Jarní cibulku a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kroužky.

3

V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody s 0,5 lžičkou soli. Mrkev a hrášek – každé zvlášť – dáme do vody a blanšírujeme na zkus, přibližně 1 minutu. Sítem zeleninu vyjmeme z vody, promyjeme ji pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, pak ji odložíme do mísy. Ředkvičky omyjeme a pokrájíme na plátky. Salátovou okurku hadovku omyjeme, rozpůlíme a pokrájíme na měsíčky. Ředkvičky s okurkou odložíme do misek.

4

Očistíme hlívu ústřičnou, omyjeme ji, osušíme a rozkrájíme na nudličky asi 2 cm silné. V pánvi si rozpálíme 3 lžíce olivového oleje a při střední teplotě hlívu restujeme asi 2 minuty. Pak přimícháme 0,5 lžíce másla, hlívu osolíme, posypeme citronovým pepřem, chilli, kmínem, pažitkou a vše promícháme.

5

Omyjeme listy ledového a kadeřavého salátu, na talířích ho upravíme s ostatní zeleninou, polijeme dresinkem, navrch položíme hlívu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept