Kuřecí špízy s cuketou a kukuřicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí špízy s cuketou a kukuřicí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37269 |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory |
200 g | Cuketa |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
100 g | Kukuřice |
250 g | Kuřecí prsa |
1 ks | Mrkev kořen |
1 dl | Olej olivový |
1 ks | Paprika žlutá |
4 ks | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cuketa, Paprika žlutá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Kukuřice, Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Olej olivový, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí špízy s cuketou a kukuřicí postup přípravy receptu:
1 | Omyté malé brambory vaříme i se slupkou téměř doměkka. Kuřecí maso opláchneme a osušíme, naklepeme, nakrájíme na kousky. Maso osolíme a každý kousek zabalíme do anglické slaniny. Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na kousky nebo kolečka. |
2 | Na špízovou jehlu navlékáme maso ve slanině, cherry rajče, plátek cukety, kousek papriky, kolečko mrkve, kolečko kukuřice a celé brambory. Vše pokropíme olivovým olejem a ochutíme grilovacím kořením na zeleninu. Špízy naskládáme na pekáček nebo dáme pod gril do trouby. |
3 | Pečeme, dokud maso nezměkne a během pečení špízy otáčíme. |
Poznámka
Doporučujeme marinovat maso přes noc. Hotové jídlo můžeme posypat čerstvým oreganem.