Višně v pivním karamelu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višně v pivním karamelu
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 37272 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
200 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
400 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 137,5mg |
Draslík | 346,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višně v pivním karamelu postup přípravy receptu:
1 | V hlubší pánvi rozpustíme cukr s vanilkovým cukrem a za stálého míchání necháme středně zkaramelizovat. Do karamelu pomalu zamícháme pivo, až vznikne hustá omáčka. Do omáčky vmícháme vypeckované višně a provaříme. |
2 | Směsí plníme poháry a zdobíme dobře ušlehanou šlehačkou. |