Recept

Pivní dort s čokoládovou polevou a se šlehačkovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 37273
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

260 g Cukr moučkový
80 g Kakao
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
220 g Máslo čerstvé
300 g Mouka polohrubá
250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
200 g Zakysaná smetana
Na vymazání formy
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
Na krém
200 g Čokoláda hořká
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
Na polevu
200 g Čokoláda na vaření
70 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,041 kcal
Kilojoule 4 355kJ
26% Sacharidy 93 g
92% Tuky 69 g
5% Sodík 96 mg
24% Bílkoviny 13 g

Pivní dort s čokoládovou polevou a se šlehačkovým krémem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, solí, rozpuštěným máslem, kakaem, pivem, vejci a zakysanou smetanou. Vypracujeme hladké těsto, které vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 170 °C, zhruba 45–50 minut. Dort necháme zchladnout ve formě a poté ho vyklopíme.

2

Vychladlý dost přelijeme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout a zdobícím sáčkem ozdobíme připravenou čokoládovou šlehačkou.

3

Ke zdobení si připravíme čokoládovou polevu a šlehačkový krém.

4

Na polevu ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem, nevaříme.

5

Na krém svaříme v rendlíku šlehačku, poté odstavíme a vmícháme máslo a rozlámanou čokoládu. Pečlivě rozmícháme dohladka a necháme pod fólií v chladničce vychladit. Poté z ní vyšleháme hustou šlehačku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept