Kukuřičná kaše Les gaudes - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičná kaše Les gaudes
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3728 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
5 g | Cukr krupice |
250 ml | Mléko polotučné |
125 g | Mouka kukuřičná |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 28,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičná kaše Les gaudes postup přípravy receptu:
1 | Kukuřičnou mouku rozmícháme v kastrolu s 360ml teplé vody. Lehce osolíme a na mírném ohni povaříme. Za stálého míchání postupně přiléváme teplé mléko až vznikne řídká smetana a poté ještě asi 30min povaříme. |
2 | Kaši rozdělíme do misek a podáváme s teplým mlékem a cukrem dle vlastní chuti. Cukr můžeme nechat předem zkaramelizovat pod grilem. |
Poznámka
250ml mléka použijeme k přípravě. Další teplé mléko použijeme k podávání dle chuti.