Dort s hrozinkami v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort s hrozinkami v pivu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37280 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
200 g | Hrozinky |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
200 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
3 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání formy | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 176,7mg |
Draslík | 358,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hřebíček, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort s hrozinkami v pivu postup přípravy receptu:
1 | Hrozinky zalijeme pivem a necháme alespoň hodinu stát. Poté v míse utřeme změklé máslo s cukrem, přimícháme žloutky, prosátou mouku s kypřicím práškem, umletý hřebíček a skořici. Vlijeme pivo s hrozinkami a do těsta opatrně vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. |
2 | Dort pečeme v troubě předehřáté na 160 °C zhruba hodinu. Upečený a vychladlý dort zdobíme podle vlastní chuti. |