Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 37280
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

100 g Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Hřebíček
200 g Hrozinky
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká
200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
0,5 kávová lžička Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí
Na vymazání formy
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 905kJ
21% Sacharidy 76 g
54% Tuky 41 g
2% Sodík 46 mg
17% Bílkoviny 10 g

Dort s hrozinkami v pivu postup přípravy receptu:

1

Hrozinky zalijeme pivem a necháme alespoň hodinu stát. Poté v míse utřeme změklé máslo s cukrem, přimícháme žloutky, prosátou mouku s kypřicím práškem, umletý hřebíček a skořici. Vlijeme pivo s hrozinkami a do těsta opatrně vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.

2

Dort pečeme v troubě předehřáté na 160 °C zhruba hodinu. Upečený a vychladlý dort zdobíme podle vlastní chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept