Rychlý pivní koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 58 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý pivní koláč
Celkový čas: | 58 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37281 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
500 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Hřebíček |
500 g | Mouka polohrubá |
350 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
2 kávová lžička | Soda jedlá |
Na vymazání | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 145g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 98,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Skořice mletá, Soda jedlá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý pivní koláč postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme prosátou mouku s jedlou sodou, cukrem, skořicí, mletým hřebíčkem a pivem. Umícháme hladké těsto, které vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C zhruba 50 minut. Poté necháme vychladnout. |