Pivní jablečný koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní jablečný koláč
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 37282 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
125 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
150 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 špetka | Sůl |
Na náplň | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
6 ks | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
1,5 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 216,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní jablečný koláč postup přípravy receptu:
1 | Na vál prosejeme mouku, do důlku vlijeme pivo, osolíme a nastrouháme tuhé máslo. Vypracujeme hladké těsto, vyválíme z něj placku o velikosti větší než koláčová forma, kterou vyložíme pečicím papírem. |
2 | Těsto přeneseme do formy, poklademe jablky, která jsme oloupali, vykrojili jsme jádřince, nakrájeli na plátky a zakapali citronovou šťávou. Jablka zaprášíme skořicí, cukrem a poklademe lístky másla. |
3 | Okraje koláče překryjeme těstem, které přesahovalo přes kraj formy, a pečeme zhruba 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. |