Jednoduchý recept

Tagliatelle zelené na česneku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 37286

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
6 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 kávová lžička Pepř černý mletý
60 g Pistácie
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
125 g Sýr smetanový tavený 45%
1 kávová lžička Sůl
500 g Tagliatelle
2,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
225 g Špenát listový čerstvý
225 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 846kJ
28% Sacharidy 102 g
26% Tuky 20 g
14% Sodík 271 mg
51% Bílkoviny 29 g

Tagliatelle zelené na česneku postup přípravy receptu:

1

Na rozehřátém oleji ve woku osmahneme pokrájené jarní cibulky a česnek, přidáme pokrájené houby a pod pokličkou vaříme 5 minut.

2

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a vaříme, dokud nezměknou, poté je scedíme, necháme okapat a dáme do prázdného hrnce.

3

K houbám přidáme nasekaný špenát a prohřejeme 2 minuty. Přidáme sýr a necháme rozehřát. Vmícháme smetanu a jen prohřejeme. Směsí přelijeme těstoviny, osolíme, opepříme a prohřejeme.

4

Vše vyklopíme na ohřátou mísu, posypeme nasekanými pistáciemi a bazalkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept