Tagliatelle zelené na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle zelené na česneku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 37286 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Pistácie |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
225 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Sýr smetanový tavený 45% |
500 g | Tagliatelle |
2,5 l | Voda pitná |
225 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 2,6mg |
Draslík | 737,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Olej arašídový (podzemnicový), Pistácie, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr smetanový tavený 45%, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle zelené na česneku postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém oleji ve woku osmahneme pokrájené jarní cibulky a česnek, přidáme pokrájené houby a pod pokličkou vaříme 5 minut. |
2 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a vaříme, dokud nezměknou, poté je scedíme, necháme okapat a dáme do prázdného hrnce. |
3 | K houbám přidáme nasekaný špenát a prohřejeme 2 minuty. Přidáme sýr a necháme rozehřát. Vmícháme smetanu a jen prohřejeme. Směsí přelijeme těstoviny, osolíme, opepříme a prohřejeme. |
4 | Vše vyklopíme na ohřátou mísu, posypeme nasekanými pistáciemi a bazalkou a ihned podáváme. |