Jablečný závin s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný závin s pivem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37288 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
800 g | Jablka |
250 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
4 kávová lžička | Skořice mletá |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
Na potření | |
---|---|
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 68,2mg |
Draslík | 227,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Skořice mletá, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný závin s pivem postup přípravy receptu:
1 | Na vál prosejeme mouku, přidáme pokrájené máslo, vlijeme pivo a vypracujeme hladké těsto. |
2 | Těsto rozdělíme na čtyři díly, vyválíme čtyři pruhy, posypeme strouhankou, strouhanými jablky, hrozinkami, cukrem a skořicí. Pruhy zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě, až těsto zrůžoví. |