Višňový závin s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňový závin s pivem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37289 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
125 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 60,7mg |
Draslík | 158,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Skořice mletá, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňový závin s pivem postup přípravy receptu:
1 | Změklý ztužený tuk smícháme s prosátou moukou, solí a rozšlehanými vejci. Na závěr vmícháme pivo. Vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme alespoň hodinu v chladničce odpočinout. Poté těsto vyválíme, poklademe vypeckovanými višněmi, poprášíme skořicí, posypeme cukrem, zabalíme a pečeme v předehřáté troubě. Upečený závin posypeme moučkovým cukrem. |