Recept

Dalamánky s tmavým pivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 37294

Ingredience

25 g Droždí
400 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mouka žitná
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Vločky ovesné
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 840kJ
10% Sacharidy 38 g
3% Tuky 3 g
8% Sodík 168 mg
12% Bílkoviny 7 g

Dalamánky s tmavým pivem postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme droždí se lžící pšeničné mouky, dvěma lžícemi vlažného piva a necháme vzejít kvásek. Poté přisypeme obě mouky, rozpuštěné máslo, sůl, zbylé pivo a na vále vypracujeme hladké těsto, které necháme na teple asi hodinu kynout.

2

Vykynuté těsto rozdělíme na dvacet stejných kousků a vytvarujeme z nich dalamánky. Potřeme je vlažnou vodou, posypeme ovesnými vločkami a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Na plechu necháme dalamánky ještě asi čtvrt hodiny kynout, poté je pečeme v předehřáté troubě zhruba dvacet minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept