Dalamánky s tmavým pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dalamánky s tmavým pivem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 37294 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
25 g | Droždí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mouka žitná |
250 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Vločky ovesné |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 295,0mg |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 65,0mg |
Vláknina | 370,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mouka žitná, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Vločky ovesné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dalamánky s tmavým pivem postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme droždí se lžící pšeničné mouky, dvěma lžícemi vlažného piva a necháme vzejít kvásek. Poté přisypeme obě mouky, rozpuštěné máslo, sůl, zbylé pivo a na vále vypracujeme hladké těsto, které necháme na teple asi hodinu kynout. |
2 | Vykynuté těsto rozdělíme na dvacet stejných kousků a vytvarujeme z nich dalamánky. Potřeme je vlažnou vodou, posypeme ovesnými vločkami a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Na plechu necháme dalamánky ještě asi čtvrt hodiny kynout, poté je pečeme v předehřáté troubě zhruba dvacet minut. |