Dalamánky z žitné mouky s tmavým pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dalamánky z žitné mouky s tmavým pivem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37295 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
15 g | Droždí |
1 kávová lžička | Kmín celý |
300 g | Mouka žitná bílá |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 824,5mg |
---|---|
Cholesterol | 70,1mg |
Draslík | 95,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Kmín celý, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka žitná bílá, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dalamánky z žitné mouky s tmavým pivem postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme droždí se lžící mouky, dvěma lžícemi vlažného piva a necháme vzejít kvásek. Poté přisypeme mouku, olej, jedno rozšlehané vejce, sůl, zbylé pivo a na vále vypracujeme hladké těsto, které necháme na teple asi hodinu kynout. |
2 | Vykynuté těsto rozdělíme na patnáct stejných kousků a vytvarujeme z nich dalamánky. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem, kde je necháme ještě asi čtvrt hodiny kynout, poté je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme v předehřáté troubě zhruba dvacet minut. |