Recept

Dalamánky z žitné mouky s tmavým pivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 37295
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

15 g Droždí
1 kávová lžička Kmín celý
300 g Mouka žitná bílá
1 polévková lžíce Olej rostlinný
200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 836kJ
10% Sacharidy 35 g
4% Tuky 3 g
8% Sodík 157 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dalamánky z žitné mouky s tmavým pivem postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme droždí se lžící mouky, dvěma lžícemi vlažného piva a necháme vzejít kvásek. Poté přisypeme mouku, olej, jedno rozšlehané vejce, sůl, zbylé pivo a na vále vypracujeme hladké těsto, které necháme na teple asi hodinu kynout.

2

Vykynuté těsto rozdělíme na patnáct stejných kousků a vytvarujeme z nich dalamánky. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem, kde je necháme ještě asi čtvrt hodiny kynout, poté je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme v předehřáté troubě zhruba dvacet minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept