Jednoduchý recept

Fettuccine s ořechovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37296

Ingredience

2 plátek Chléb pšeničný (bílý)
3 dl Mléko polotučné
8 polévková lžíce Olej olivový
115 g Olivy černé
275 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
60 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Fettuccine
2,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 824 kcal
Kilojoule 3 449kJ
17% Sacharidy 62 g
74% Tuky 56 g
24% Sodík 479 mg
45% Bílkoviny 25 g

Fettuccine s ořechovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do mělké mísy vložíme krajíčky chleba, přelijeme mlékem a necháme namáčet, dokud se nevsákne.

2

Na plech rozprostřeme vlašské ořechy a pečeme v předehřáté troubě 5 minut při teplotě 190 stupňů. Poté dáme stranou, aby vychladly.

3

Mlékem nasáklý chléb, rozetřený česnek, ořechy, olivy, 6 lžic olivového oleje a parmezán vložíme do mixéru a rozmixujeme na pastu. Osolíme, opepříme a přidáme smetanu.

4

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny fettuccine a lžíci oleje a vaříme 3 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a vmícháme do nich zbylý olivový olej.

5

Fettuccine rozdělíme na jednotlivé talíře, polijeme omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.

Poznámka

Chléb bez kůrky. Černé olivy vypeckované.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept