Recept

Vepřové řízky zapečené v bramborách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 37297
Kategorie: Brambory

Ingredience

700 g Brambory vařené ve slupce
4 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
4 polévková lžíce Kečup
20 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
6 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Eidam cihla 40%
4 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 814 kcal
Kilojoule 3 407kJ
12% Sacharidy 44 g
66% Tuky 50 g
46% Sodík 923 mg
86% Bílkoviny 48 g

Vepřové řízky zapečené v bramborách postup přípravy receptu:

1

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. Na pánvi na oleji řízky rychle opečeme po obou stranách.

3

Do máslem vymazaného pekáče rozložíme vrstvu brambor, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou pažitkou. Na brambory položíme řízky, na ně oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vše pokapeme kečupem. Vrchní vrstvu tvoří brambory, které pokapeme vypečenou šťávou z masa.

4

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. Chvíli před koncem pečení zalijeme rozšlehanými vejci.

5

Při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept