Jednoduchý recept

Těstoviny se zeleninou zelenou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37298

Ingredience

1 ks Brokolice
225 g Chřest zelený
2 ks Cuketa
125 g Fazolové lusky zelené
125 g Hrášek mražený
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sýr Parmezán
1,5 kávová lžička Sůl
225 g Těstoviny konzumní
3 l Voda pitná
0,5 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 252kJ
20% Sacharidy 71 g
28% Tuky 21 g
57% Sodík 1 g
38% Bílkoviny 21 g

Těstoviny se zeleninou zelenou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny vaříme v hrnci s osolenou vařící vodou a lžící oleje cca 10 minut. Poté scedíme, necháme okapat a dáme zpět do prázdného hrnce, přikryjeme pokličkou.

2

V dalším hrnci s osolenou vařící vodou spaříme rozdělenou brokolici, cuketu, zelené fazolky, chřest. Jakmile začnou měknout, sundáme z plamene a ponoříme do studené vody. Necháme okapat a dáme stranou.

3

Hrášek povaříme ve vroucí osolené vodě 3 minuty, poté necháme okapat a propláchneme ve studené vodě.

4

Do pánve dáme máslo, přidáme zeleninový vývar a vaříme, přidáme všechnu zeleninu a promícháme, jemně, aby se zelenina nepolámala. Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.

5

Těstoviny vsypeme na mísu a vmícháme petrželku. Přelijeme omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept