Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37299

Ingredience

1,5 kávová lžička Droždí sušené
3 kávová lžička Kmín drcený
500 g Mouka chlebová
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
Na vymazání
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 384kJ
27% Sacharidy 96 g
16% Tuky 12 g
20% Sodík 401 mg
30% Bílkoviny 17 g

Chléb domácí z piva postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme mouku, ve středu uděláme důlek, vsypeme do něj droždí, drcený kmín, sůl, vlažnou vodu a pivo. Vypracujeme hladké těsto, z něhož vytvarujeme kouli, kterou vložíme do mísy vymazané máslem. Přikryjeme utěrkou a necháme na teple kynout zhruba dvě hodiny.

2

Vykynuté těsto na vále zpracujeme, vytvarujeme z něj bochník, vložíme ho na vymazaný plech, necháme ho ještě asi deset minut kynout a poté pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept