Jednoduchý recept

Vepřový bůček pečený po selsku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 373
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Česnek
300 g Cibule
1 g Pepř černý mletý
50 g Sádlo škvařené
30 g Sůl
1000 g Vepřový bok
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 419kJ
1% Sacharidy 4 g
77% Tuky 58 g
60% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g

Vepřový bůček pečený po selsku postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme na silnější plátky.

2

Na sádle osmahneme oloupanou cibuli nakrájenou na plátky a zastříkneme ji trochou vody.

3

Na cibuli rozložíme plátky osoleného a opepřeného bůčku, přidáme rozetřený česnek a maso doměkka a dozlatova upečeme v troubě při 200 stupních Celsia.

4

Během pečení maso podléváme trochou vody, aby výpek nezhořkl a cibule se nepřipálila.

5

Vypečenou šťávu necedíme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové nebo bramborové knedlíky a kysané zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept