Vepřová žebírka plněná šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka plněná šunkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37300 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
700 g | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 276,9mg |
Draslík | 456,0mg |
Vláknina | 509,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka plněná šunkou postup přípravy receptu:
1 | Z omytých žebírek odstraníme kost, maso naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Na polovinu žebírka položíme plátek šunky a zakryjeme druhou polovinou žebírka. Okraje masa přiklepneme paličkou. |
2 | Naplněná žebírka obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na pánvi na rozehřátém oleji maso smažíme zvolna po obou stranách. |
3 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše a čerstvá zelenina. |