Recept

Domácí chleba s česnekem, nivou a pivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37304

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
30 g Droždí
350 ml Mouka pšeničná hladká
200 g Mouka žitná celozrnná
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
50 g Sýr Niva (Rokfór)
1 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek
Na potření
2 špetka Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná
Na posypání
1 kávová lžička Kmín drcený

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 975kJ
23% Sacharidy 84 g
6% Tuky 5 g
30% Sodík 608 mg
33% Bílkoviny 18 g

Domácí chleba s česnekem, nivou a pivem postup přípravy receptu:

1

Obě mouky prosejeme, uděláme v nich důlek, rozdrobíme do něj droždí, vlijeme dvě lžíce vlažného piva a vlažnou vodu, přisypeme cukr, lehce v důlku promícháme a necháme vzejít kvásek. Poté vlijeme zbytek piva, ocet, olej, přisypeme sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse pod utěrkou kynout. Po hodině do těsta vmícháme prolisovaný česnek a nastrouhanou nivu. Těsto řádně vyhněteme a necháme asi půl hodiny dokynout.

2

Z vykynutého těsta utvoříme bochník, potřeme ho slanou vodou, posypeme kmínem, vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu a půl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept