Recept

Vepřový bůček se šunkovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37305
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
700 g Vepřový bok
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,203 kcal
Kilojoule 5 032kJ
7% Sacharidy 26 g
146% Tuky 110 g
13% Sodík 251 mg
46% Bílkoviny 26 g

Vepřový bůček se šunkovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Omytý, vykostěný vepřový bok prořízneme, aby vznikla kapsa.

2

Máslo utřeme do pěny, osolíme, přidáme nasekanou petrželku, na kostičky nakrájenou šunku a housku navlhčenou mlékem. Směs opatrně zamícháme.

3

Připravenou nádivkou naplníme maso a uzavřeme jehlami nebo párátky. Bůček položíme do pekáčku kůží dolů, podlijeme horkou vodou a chvíli podusíme. Potom maso obrátíme, kůži nařízneme do mřížky a bůček pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.

4

Upečený bůček nakrájíme na plátky a podáváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept