Kynuté pivní preclíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté pivní preclíčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37306 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
25 g | Droždí |
100 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka polohrubá |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
220 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na posypání | |
---|---|
1 polévková lžíce | Sůl hrubozrnná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 288,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté pivní preclíčky postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme droždí s cukrem, přimícháme dvě lžíce vlažného piva, lžíci mouky a na teple necháme vzejít. Poté vsypeme mouku, vlijeme rozpuštěné máslo, zbylé pivo (bez jedné lžíce), žloutek, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou těsto necháme na teple vykynout. |
2 | Z vykynutého těsta nakrájíme stejné kousky, z nich vyválíme válečky, stočíme je do tvaru preclíku, vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem rozšlehaným se lžící piva a posypeme hrubou solí. Preclíky pečeme v předehřáté troubě, až zezlátnou. |